Ca urmare a Hotararii Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta Buhoci cu nr. 1 din 09.11.2021, privind asigurarea apei potabile și menajere în satele componente ale Comunei Buhoci, din cauza faptului că pânza freatică a scăzut și nu mai există apă în fantani, U.A.T. Buhoci a solicitat, în regim de urgență, sprijin din partea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău.

Astăzi, 12 noiembrie 2021, la ora 12, la sediul Primăriei Comunei Buhoci, a avut loc, la initiativa Primarului Comunei Buhoci, întalnirea Grupului de Suport Tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de seceta hidrologică, în Comuna Buhoci.  S-a discutat despre posibilitatea doar de a folosi apa menajeră, în cuburi de 1 m.c., iar pentru apa potabilă se recomandă achiziționarea doar de apă îmbuteliată, fiind o soluție temporară, tinand cont de condițiile meteorologice (îngheț, temperaturi scăzute, specifice sezonului rece).

In cele mai afectate sate, Dospinești și Buhocel, locuiesc aproximativ 300 de familii.  S-a luat act de către toti participanții de situația existentă și de faptul că în urmatoarea perioadă nu vor fi ploi semnificative și deci nu se va reface în fantani debitul de apă necesar populatiei.

Se constată că singura soluție de rezolvare a situației existente, este luarea de măsuri urgente pentru punerea în funcțiune a Sistemului de Alimentare cu Apă și colaborarea cu toate instituțiile implicate.

Drept pentru care s-a încheiat P.V. nr. 7598 din 12.11.2021.

De asemenea, s-au amplasat 6 rezervoare (cuburi) de apă menajeră / nepotabilă în satele Dospinești și Buhocel.