În atenția cetățenilor care vin în această perioadă în țară, din străinătate!

Vă rugăm să verificați temeinic documentele pe care le luați la dvs. și să nu le uitați în străinătate, deoarece în perioada iulie – septembrie există un aflux mare de solicitări și cereri administrative, iar documentele de stare civilă sunt necesare a fi prezentate în original, durata de soluționare a cererilor fiind exponențial mai mare, în comparație cu alte perioade ale anului.

De asemenea, vă comunicăm faptul că prevederile legislative care prelungeau valabilitatea documentelor expirate a încetat!

Fără un document de identitate valabil, nu se pot elibera  duplicate după certificatele de stare civilă pierdute, distruse sau plastifiate.

De asemenea, ținând cont de faptul că la nivelul U.A.T. Buhoci a fost introdus nomenclatorul stradal, atunci când depuneți actele pentru eliberarea cărții de identitate, la S.P.C.L.E.P.  Tamași,  a unui copil minor (care a împlinit 14 ani) și îl luați în spațiu, va fi necesar ca unul din părinți să își schimbe și el cartea de identitate, chiar dacă aceasta este încă valabilă, pentru a atesta domiciliul comun copil – părinte.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

Pentru orice alte neclarități și lămuriri, vă stăm la dispoziție la nr. de telefon  0234 / 224.146  sau la e-mailul instituției U.A.T. Buhoci, din Jud. Bacău:     contact@comunabuhoci.ro

 

Cu stimă!