În atenția cetățenilor Comunei Buhoci.

Răspuns la dezinformarea apărută în mediul online, în data de 9 iulie 2020

Ca urmare a materialului distribuit pe rețelele de socializare, în data de 9 iulie 2020, de către dl. Iftime Mihaita Claudiu, prin care acesta aduce acuzații grave și nefondate la adresa Primarului, Secretarului General al Comunei, precum și Administratorului Public, venim cu următoarele precizări:

Instituția Prefectului – Județul Bacău, emite la data de  26.06.2020, Ordinul nr. 209 / 26.06.2020, pentru aprobarea calendarului distribuirii pachetelor cu produsele de igienă către persoanele defavorizate din județul Bacău.

Acest ordin al Prefectului prevede clar perioada de distribuire a pachetelor cu produse de igienă, aceasta fiind cuprinsă în intervalul  29.06.2020 – 12.08.2020.

De asemenea, sunt liste nominale cu persoanele care sunt îndreptățite, conform legii  (ASF și persoanele cu grad de handicap I, II),  să primească produsele de igienă, liste care vin de la Instituția Prefectului,  unde sunt stipulate concret și numărul de cutii pe care persoanele în cauză trebuie să le primească.

Primarul, Secretarul General și Administratorul Public nu se ocupă de distribuirea acestor pachete cu produse de igienă.

Cu privire la acuzațiile conform cărora beneficiarii produselor vin la ridicarea acestora cu mașini, facem precizarea că acest aspect nu are nicio relevanță, fiind ceva firesc ca cetățenii să transporte produsele cu mijloacele de transport pe care le consideră oportune, pentru a le facilita deplasarea între domiciliu și locul de distribuire al acestor produse, și retur.

Reiterăm faptul că listele nominale cu persoanele îndreptățite să primească aceste produse, provin de la Instituția Prefectului, și respectă întocmai criteriile legale de acordare.